.
За нас - Фирмен профил

ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД, член на Група ЮЛА, с модерните си производствени мощности в София и Пловдив, е водещ производител на стъклен амбалаж както в България, така и на Балканския полуостров.

В качеството си на правоприемник на Стинд АД София и Дружба АД Пловдив, ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД наследи традиции и професионализъм в стъкло-производството, датиращи от 1931 г.

ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД днес произтича от стратегическото решение на ЮЛА ГЛАСУЪРКС СА, Гърция от 1997 г. да инвестира в производството на стъклен амбалаж в България. Резултатът е изграждането, в сътрудничество с водещи фирми в стъкларската промишленост, на два нови, съвременни завода за стъкло.

Само за едно десетилетие в завода в София беше пусната в експлоатация нова стъкло- топилна пещ, проектирана от Зорг ГмбХ, Германия, оборудвана с модерни високо- производителни линии, електронни контролно-измервателни уреди и квалифициран персонал; беше завършена пълната реконструкция на един от цеховете на завода в Пловдив и беше открита нова производствена мощност – четвърта по капацитет в Европа. И отново изпитвателното и контролно оборудване е доставено от водещи световни производители. Обновяването и инвестициите в оборудването и възможностите на фирмата са непрекъснат процес.

Днес ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД има капацитет превишаващ един милиард броя опаковки годишно. Обслужваме клиенти в повече от 20 страни по целия свят. Стоките, които произвеждаме, достигат до Великобритания, Германия, Гърция, Италия, ОНД, Румъния и т.н. Наши клиенти, оценили ни по достойнство като надежден делови партньор, са ИнБев, Хайнекен, Карлсберг, Кока Кола, Пепси Ко. и много други.

Производствената листа на фирмата включва широка гама бутилки за вино, бира, високо- алкохолни и безалкохолни напитки, храни, химикали и др., както и буркани. ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД предлага на клиентите си над 500 вида стъклени опаковки в бял /прозрачен/, зелен, маслинено-зелен и кафяв цвят, както в класически, така и в оригинални форми по заявка на клиента. Фирмата има линия за декоративен печат върху бутилки.

Осъзнавайки отговорността си на производители на стъклени опаковки като необходима и неотменна част от пътя на стоката от производителя до крайния клиент, въведохме стандартите ISO 9001, ISO 14001, OHSAS и ISO 22000 и в двата завода на ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД – в София и в Пловдив. Този факт е удостоверен от Лойдс Регистър. Следващата стъпка, която предприемаме, е интегриране на всички приложени стандарти в система за пълно управление на качеството. Стремежът към непрестанно усъвършенстване се превърна в неотменна част от мисленето на персонала ни.

Ангажиментът ни е:

да доставяме високо-качествен стъклен амбалаж на клиентите както в България, така и в чужбина
да реагираме изпреварващо на пазарните тенденции
да мотивираме персонала си чрез грижа, квалифициране, подобряване на работната среда
да опазваме околната среда чрез поведението си и чрез подходящи инвестиции
да бъдем отговорен член на обществото

ДРУЖБА СТЪКЛАРСКИ ЗАВОДИ АД е Вашият надежден партньор по пътя към успеха.

Начална страница Карта на сайта